Informatie

Een ijsbaan huren

IJsmeesters heeft de levering en het onderhoud van alle kritische onderdelen van een mobiele verhuurijsbaan in eigen hand. Dus niet alleen het 'passieve' gedeelte, waaronder de ijsvloer, schaatsen en de boarding, maar ook de koelmachines, koelmedium en alles wat daarbij komt kijken. Daarnaast beschikken wij over ultramoderne koeltechniek, die voldoet aan de hoogste eisen op het vlak van betrouwbaarheid, milieu en rendement. Voor elk formaat mobiele ijsbaan is het juiste koelvermogen beschikbaar, zodat een optimale combinatie met de ijsbaan kan worden gerealiseerd. Dankzij de all-in formule blinkt ijsmeesters uit in slagvaardigheid én in concurrentiekracht. Neem gerust de proef op de som en ervaar; Dankzij IJsmeesters is ons ijsbaanproject een klinkend succes geworden!

Een tijdelijke ijsbaan op uw plein

Steeds meer organisatoren van winterfestiviteiten ontdekken de feestelijke ambiance die een tijdelijke ijsbaan kan scheppen. Enthousiaste teams - vaak bestaande uit vrijwilligers - blijken er in de praktijk goed in te slagen de noodzakelijke voorbereidingen te treffen, zodat het ijsbaan project een succes wordt. Er kan dan ook veel 'intern' worden onderzocht: het zoeken naar een geschikte locatie, overleg met de gemeente over vergunningen, de beschikbare energievoorziening, hoe richten we de horeca in, gebruiken we een overdekte ijsbaan enzovoorts. 

In het voorbereidingstraject komt er een moment, dat u technische informatie of een offerte gaat opvragen bij een ijsbaan verhuurbedrijf. Als u daarvoor contact opneemt met IJsmeesters zult u merken dat u met ervaren professionals te maken krijgt. Na een kennismaking ter plaatse brengen wij de mogelijkheden en onmogelijkheden helder in kaart, zodat u exact weet wat er (nog) moet gebeuren en later niet voor onaangename verrassingen komt te staan. 

De feitelijke hands-on activiteiten van ijsmeesters starten met de aanleg van de ijsbaan en alles wat daarbij komt kijken. U zult versteld staan van de behendigheid en routine waarmee onze specialisten uw ijsbaan realiseren. Het werk wordt binnen de gestelde tijd opgeleverd aan uw 'ijsmeester'. Behalve praktische controle- en onderhoudsinstructies krijgt de ijsmeester de geruststellende garantie, dat de specialisten van ijsmeesters slechts één telefoontje verwijderd zijn, mocht er een probleem optreden.

De meest stille en energiezuinige machines

Elke aanbieder van mobiele ijsbanen zal u een fraai eindproduct beloven. IJsmeesters onderscheidt zich echter door een echt belangrijk aspect. Het hart van de installatie - dat is het complete koeltechnische gedeelte - leveren wij uit eigen voorraad. Dat betekent dat we niet afhankelijk zijn van toeleveranciers om een optimale combinatie te kunnen maken van een koelmachine, de ontdooimachines en de warmtewisselaars. Voor u is dat de garantie dat u altijd up-to-standard techniek krijgt, die aan alle relevante eisen m.b.t. milieu, geluid en betrouwbaarheid voldoet. Bovendien wordt de installatie altijd door eigen specialisten ingeregeld en in geval van een storing snel hersteld.

Op- en afbouw van de ijsbaan

Een mobiele ijsbaan van ijsmeesters bv kan qua oppervlakte en vorm aan uw wensen en de beschikbare locatie worden aangepast. We leveren banen vanaf ca. 10 m², maar 1200 m² of méér is ook geen probleem! Belangrijk is dat de bodem nauwkeurig waterpas wordt gemaakt. Vaak gebeurt dat door een houten, tevens isolerende ondervloer aan te leggen. Deze wordt rondom voorzien van l-vormige hoekprofielen, waarna een zeil over het geheel wordt gelegd.

In de nu ontstane kuip worden koelelementen in de vorm van buizen of slangen gelegd, die via centrale aan- en afvoerbuizen worden aangesloten op de koelmachine(s). Als het systeem met koelmiddel is gevuld en gecontroleerd op lekkages wordt de kuip met water gevuld. Onder normale omstandigheden duurt het ongeveer 24 uur voordat het ijs gereed is. Bij een niet-overdekte baan kan de kwaliteit van het ijs bij harde wind of regen, zeker in combinatie met een hoge luchttemperatuur, achteruit gaan.

De koelmachines die ijsmeesters bv toepast beschikken echter over een flinke overcapaciteit, zodat de baan ook na een regenbui weer snel inzetbaar zal zijn. Niet alleen de opbouw, maar ook het afbreken moet binnen de gestelde termijn gebeuren. IIsmeesters bespoedigt het ontdooiproces door het in plaats van een koelmachine een verwarming op het systeem aan te sluiten. Onze organisatie is er op gebaseerd om na het plaatsen van de verwarming het evenemententerrein binnen 48 uur in de oorspronkelijke staat aan de eigenaar/beheerder op te leveren.

IJsglijbaan/Funslide

Naast de ijsbaan kunnen we ook glijbanen leveren van echt ijs. Van 5 of 6 meter hoogte, in een rubberband naar beneden roetsjen, hoe veel leuker kan het worden? De ijsglijbaan kan separaat worden geplaatst maar ook in combinatie met een ijsbaan. In het laatste geval kunnen we gebruik maken van dezelfde koelinstallatie De funslides hebben geen beperking in lengte en/of breedte. Afhankelijk van uw ruimte en budget kunnen we alles bouwen.